We love Art  Design

✓Unieke bronzen ijsvogel beelden ✓Het mooiste ijsvogeltje van Nederland!! ✓Bronzen beeld kopen ✓Galerie KUZIZA

Bronzen ijsvogels

Misschien wel het mooiste vogeltje in Nederland? Ze zijn niet voor niets zo populair. Het blijft een fantastisch mooi vogeltje. Als je er eentje in het wild tegenkomt ervaar je direct een geluksmomentje. Je blijft er naar kijken, net als onze bronzen ijsvogels natuurlijk! ☺️

De Nederlandse naam ‘ijs’ vogel kan een verbastering zijn van de Germaanse naam ‘Eisenvogel’ wat ‘ijzervogel’ betekent. Deze naam slaat op de metaalachtige glans van het blauwe verenkleed. Een andere verklaring voor de naam is dat de ijsvogel ‘s winters bij het ijs werd gezien om uit een wak vissen te vangen.

Enkele jaren geleden ging het niet zo goed met de ijsvogel populatie in Nederland, maar de laatste jaren is de kans groot dat je er eentje tegenkomt, soms zelfs heel dicht bij huis. Mits je er oog voor hebt uiteraard.

bronzen ijsvogels beelden KUZIZA
Bronzen ijsvogelbeeldjes | Maurice Den Boer

IJsvogels maken het liefst langs langzaam stromende beken een nestje. Soms ook bij een stilstaande vijver, maar dan moet er wel voldoende vis in het water aanwezig zijn. Je kan ze tegenkomen langs oevers, in een park of grote tuin, bij rivieren en vennen. IJsvogels duiken daar naar visjes maar eten ook wel waterinsecten. Bij ons in de buurt zitten al een paar jaar ijsvogels bij een stromend beekje en bij een gemaal van het waterschap. 

IJsvogeltjes houden van bomen of struiken langs de oever, als hoofdkwartier of uitkijkpost. Ze zitten dan vaak stil op een laaghangende tak boven het water te turen naar visjes. Ideaal fotomomentje overigens!

Bekijk onze ijsvogel beeldjes!

ijsvogel beelden van KUZIZA

Wij maken al vele jaren bronzen beelden van ijsvogels. We hebben inmiddels meerdere exemplaren in onze collectie en in verschillende formaten, prijsklassen en uitvoeringen. 

Al onze ijsvogels worden in brons gegoten volgens de Cire Perdue methode. Dit zorgt ervoor dat al onze ijsvogels net even anders zijn. De compositie maken we soms met een tak en soms met een speciale sokkel. Op deze manier blijft elk ijsvogelbeeldje uniek in zijn soort. 

Aangezien het hele maakproces erg veel handwerk is zijn ook de kleuren, de patina’s, altijd net even anders. In onze webshop staan foto’s van de beeldjes, maar de kleuren kunnen best een beetje afwijken. Dit maakt elk beeldje juist zo uniek.

Wilt u onze ijsvogelbeeldjes snel in huis hebben, dan kunt u gemakkelijk via onze shop bestellen. U heeft het beeldje dan meestal binnen een dag in huis. Al komt het bijna nooit voor, omruilen of retour sturen is geen probleem.

Wilt u het beeldje liever in het echt bekijken, dan bent u van harte welkom in onze galerie in het mooie Zwinderen. Maak wel van tevoren even een afspraak, dan zetten wij de koffie en het beeldje voor u klaar!